Kawa Etiopia Anderacha

20,50 73,00 

Arabica Etiopia Anderacha uprawiana jest południowo-zachodniej części Etiopii. Chociaż region Anderacha nie jest powszechnie znany z kawy, ma wielki potencjał ze względu na czystość nut owocowych obecnych w kawie.
Aromaty cytrusów i kwiatów, kwaskowatość i jedwabiste, delikatne uczucie w ustach. Etiopia jest nie tylko miejscem narodzin kawy, ale największym producentem kawy w Afryce. Chlubi się również tytułem największego konsumenta w Afryce. Ten egzotyczny naród produkuje jedne z najbardziej
zróżnicowanych i wyrafinowanych kaw na świecie.

SKU: Brak danych Kategoria:

Opis

Kawa Etiopia Anderacha

Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Anderacha
Gatunek: Arabica
Odmiana: Heirloom
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1800 – 1950 m n.p.m.
Sposób palenia: średnio ciemny
Kwasowość: średnia
Profil smakowy: cytryna, zielony melon, słodka, kwasowość

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Stopień zmielenia

Aeropress, Chemex, Drip, Ekspres kolbowy, French Press, Kawiarka, Parzona po turecku, Ziarnista

Waga

1000g, 250g, 500g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Kawa Etiopia Anderacha”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *