Opis
Syrop Mount Caramel Czekoladowy
Pojemność: 200 ml
Skład: syrop karmelowy (skarmelizowany cukier, woda), niskotłuszczowy proszek kakaowy
Dlaczego Mount Caramel Czekoladowy?
Syrop czekoladowy odznacza się bogatą, ale zrównoważoną słodyczą, która powoli przesuwa się po języku. Ma niezwykle kuszącą, jedwabistą fakturę. Ten syrop jest gęstszy niż inne smaki dzięki wysokiej zawartości kakao, co czyni go idealnym do dekoracji na mlecznej piance.
Mount Caramel to krakowska, rzemieślnicza pracownia, która powstała w 2011 roku. Ta prawdziwa manufaktura specjalizuje się w produkcji syropów do kawy na bazie naturalnych składników, bez dodatku sztucznych barwników i aromatów. W związku z tym większość z syropów jest tworzonych w oparciu o karmelizowany cukier, wodę, świeży sok z cytryny oraz składniki nadające różne smaki i aromaty.
Od samego początku firma stawia na tradycyjne receptury oparte o najwyższej jakości składniki. Zwieńczeniem wysiłków było uzyskanie w 2018 roku przez Mount Caramel certyfikatu potwierdzającego naturalne i wiarygodne pochodzenie składników wykorzystywanych przy produkcji. Certyfikat nadaje także firmie status organicznej manufaktury. W swojej misji stara się udowodnić, że można uzyskać bogaty, intensywny smak syropów bez dodatku sztucznych barwników i aromatów.
Nasza palarnia kawy ma przyjemność współpracować z Mount Caramel prawie od samego początku istnienia tej manufaktury. Dzięki czemu w naszej ofercie znajdziecie szeroki wybór smaków. Od tradycyjnych takich jak wanilia, czekolada, po bardziej wyszukane jak czarna jagoda z pigwowcem japońskim czy duży wybór orzeźwiających lemoniad.
Syropy idealnie pasują jako dodatek do kawy, herbaty oraz ciast i deserów. To świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią kawy smakowe. Syropy doskonale sprawdzą się zarówno w aromatycznej, gorącej latte czy americano jak i orzeźwiającej kawie mrożonej.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.