Kawa Etiopia Agaro Kokola

10,70 92,00 

Kawa speciality pochodząca z regionu Jimma , gdzie rośnie w pobliżu miasta Agaro. Doskonała kawa ze złożonymi niuansami dominującymi w filiżance. Otrzymujemy napój o średniej, cytrusowej kwasowości, pełnym zrównoważonym body, nutach karmelu i czekolady!

Wyczyść
SKU: Brak danych Kategoria: Tag:

Opis

Kawa Etiopia Agaro Kokola

Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Jimma: Agaro
Gatunek: Arabica
Odmiana: Heirloom
Metoda pozyskiwania: na mokro
Wysokość upraw: 1975-2100m n.p.m.
Sposób palenia: średni
Jakość: 87 pkt SCA
Kwasowość: średnia
Profil smakowy: pełny, zrównoważone body, cytryna, grejpfrut, nuty karmelu i mlecznej czekolady

Dlaczego Arabica Etiopia Agaro Kokola?

Etiopia to nie tylko miejsce narodzin kawy, ale także największy producent w Afryce. Szczyci
się również tytułem największego konsumenta w Afryce. Ten egzotyczny naród produkuje kawy przez wieli uważane za najbardziej zróżnicowane i wyrafinowane na świecie. W Etiopii uprawia się tylko kawę Arabica, ale r