Sencha Ginko

10,10 19,20 

Herbata Ginko to zielona herbata Sencha z dodatkiem wyjątkowych liści Ginkgo Biloba, czerwonego pieprzu i truskawek. Liść miłorzębu japońskiego wspomaga koncentrację i pamięć, poprawiając ukrwienie mózgu. Ponadto ma właściwości przeciwutleniające i wzmacnia odporność. Od stuleci stosowane jest w tradycyjnej medycynie chińskiej.

SKU: Brak danych Kategoria: Tag:

Opis

Herbata zielona Sencha Ginko

Rodzaj: herbata zielona
Kraj pochodzenia: Chiny
Region: Zhejiang
Skład: herbata zielona Sencha, pieprz, liść ginkgo, truskawka liofilizat, aromat

Herbata Sencha Ginko- skąd pochodzi?

Sencha jest zdecydowanie najczęściej uprawianą i spożywaną zieloną herbatą w Japonii.  W języku japońskim „Sen” oznacza sztukę „polewania” gorącą wodą, a „Cha” oznacza herbatę. W przeciwieństwie do innych popularnych odmian herbaty, takich jak Gyokuro i Tencha, nie jest cieniowana, ale jest w pełni wystawiona na działanie słońca. Młode i środkowe pędy zwykle zbiera się maszynowo i przetwarza zaraz po zbiorze. Chińska Sencha klasyczna produkowana jest w Chinach, w prowincji Zhejiang.

Dlaczego Sencha Ginko?

To herbata typu japońskiego, podlegająca takiej samej obróbce jak w Japonii. Liście wykorzystywane do produkcji Senchy pochodzą z wczesnych zbiorów. Daje klarowny napar o miodowym kolorze. Delikatny w smaku i zapachu.

Sencha zawiera dużą ilość witaminy C. Herbata zielona zawiera antyoksydanty, które neutralizują wolne rodniki. Sprawdza się w profilaktyce antynowotworowej. Zielona herbata oczyszcza organizm, działa moczopędnie, natomiast dzięki kofeinie działa pobudzająco. Wspomaga trawienie, ponieważ zwiększa wydzielanie soków trawiennych. Zapobiega chorobom serca oraz wzmacnia naczynia krwionośne.

Herbata Ginko to zielona herbata Sencha z dodatkiem wyjątkowych liści Ginkgo Biloba, czerwonego pieprzu i truskawek. Liść miłorzębu japońskiego wspomaga koncentrację i pamięć, poprawiając ukrwienie mózgu. Ponadto ma właściwości przeciwutleniające i wzmacnia odporność. Od stuleci stosowane jest w tradycyjnej medycynie chińskiej. Herbata Ginko zachwyca nie tylko swoimi właściwościami, ale także świetnym, lekko pikantnym smakiem.

Sposób przygotowania

Jedną łyżeczkę herbaty (ok. 2 gramy) należy parzyć w filiżance (150 ml) wody. Liście zalewamy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza. Następnie parzymy od 2 do 4 minut w zależności od preferencji smakowych. Po tym czasie należy oddzielić liście od naparu. Dłuższy czas parzenia wydobywa z herbaty więcej goryczy.

Informacje dodatkowe

Waga Brak danych
Waga

100g, 50g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Sencha Ginko”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *